Столична община вече има достъп до имота на Румен Гайтански-Вълка край

...
Столична община вече има достъп до имота на Румен Гайтански-Вълка край
Коментари Харесай

Столична община пуска багерите в палата на Румен Гайтански-Вълка

Столична община към този момент има достъп до парцела на Румен Гайтански-Вълка край язовир „ Искър ”. След като катинарът бе отсечен, общината стартира срутване на къщата.  Това заяви за бТВ шефът на „ Строителен надзор ” към Столичната община Цветан Тодоров.

Имотът на Гайтански към този момент е наличен и неговото срутване е допустимо. Отпред обаче има частна кола, която е блокирала входа. Очаква се тя да бъде отстранена оттова посредством профилиран автомобил на общината.

От Югозападното държавно дружество потвърдиха за малкия екран, че има издадена заповед от шефа на ловно стопанство „ Искър ”, която лимитира достъпа на хора и коли на територията на стопанството за „ понижаване на риска от прибързано раждане на бременни кошути ”.

Вчера още веднъж имаше опит за влизане в парцела, с цел да бъде отстранен, само че катинарът и автомобилът попречиха това. Техниката беше развалена от неразбираеми все още причинители на територията на ловното стопанство, обявиха от общината. Това наложи да се стигне до наложително влизане.

В петък Столичната община стартира премахването на три противозаконни постройки край язовир „ Искър “. Сградите са на територията на държавното ловно стопанство „ Искър “, заяви кметът на София Васил Терзиев.

Събарянето стартира, откакто Върховният административен съд удостовери издадените от основния проектант на София Здравко Здравков заповеди за унищожаване на противозаконните постройки.

Изтекъл е и срокът, в който притежателят е имал опция непринудено и за своя сметка да отстрани обектите. Със заповеди на основния проектант на София от 2021 година и от 2022 година беше разпоредено на „ Био майнинг “ АД с автентичен притежател Румен Гайтански и на Югозападното държавно дружество да отстранен противозаконните постройки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР